بررسی آیفون 4S گوشی جدید اپل - BABAK 1992
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

BABAK 1992
 
لینک دوستان
شاید همه شما طرفداران آیفون منتظر نسل جدید این گوشی بودید و همان طور که شایعات اینترنتی برای شما به تصویر کشیده بودند، این گوشی جدید را یک گوشی باریک، زیبا و کاملا متفاوت تصور می‌کردید. اما همه این تصورات با معرفی آیفون 4S نقش بر آب شد. این گوشی تقریبا همان آیفون 4 است که به آن ویژگی‌های جدید اضافه شده و کمی‌بهبود یافته است، اما اگر به آن کمی‌فرصت دهید باز هم می‌تواند شما را تحت تأثیر قرار دهد.

 

آیفون

4S دارای پردازشگر سریع‌تر، دوربین بهتر، هوشمندتر و حافظه بیشتر است. همان‌طور که آیفون 3GS با ظهورش آیفون 3G را به یک گوشی ضعیف‌تر تبدیل کرد، آیفون 4S نیز نمونه تقویت‌شده آیفون 4 است که طرفداران اپل را که منتظر یک گوشی خارق‌العاده بودند، ناامید کرد. با توجه به گزارش‌های اپل، این بهترین آیفون تولید شده است. آیا واقعا این آیفون بهترین است؟ آیا این گوشی ارزش آن را دارد که هزینه‌ای اضافی به خاطر آن پرداخت کنید؟

سخت‌افزار

شکل و شمایل آیفون

4S تقریبا بدون تغییر مانده است و شاید بظاهر تفاوتی با آیفون 4 نداشته باشد. وقتی در تابستان 2010 آیفون 4 معرفی شد، طراحی حیرت‌انگیزش، این گوشی را به یکی از زیبا‌ترین دستگاه‌های تولید شده تبدیل کرده بود. طراحی آن کمی ‌صنعتی به نظر می‌رسید که با همه طراحی‌های قبلی در تناقض بود. این طراحی کاملا جدید بود و تا هفته‌ها بعد از به بازار آمدن آن، مشاهده این گوشی در دست یکی از دوستانتان شما را وسوسه می‌کرد فقط برای حس کردنش آن را در دست بگیرید.

آیفون

4S نیز تقریبا همان حس را به شما می‌دهد. این گوشی در مقایسه با ابرگوشی‌های آندروید موجود در بازار، کوچک، سنگین و در تضاد با دستگاه‌های پلاستیکی و سبک دیگر است. آیفون 4S نسبت به آیفون 4 کمی‌سنگین‌تر است، اما برای تشخیص این تفاوت باید هر کدام را در یک دست بگیرید تا با دقت فراوان به افزایش 3 گرمی‌وزن آن پی ببرید. غیر از چند تغییر بسیار جزئی که بسادگی قابل تشخیص نیستند، ظاهر خارجی آیفون 4S و آیفون 4 یکسان است. بعضی از دکمه‌ها به اندازه چند میلی متر جابه‌جا شده و ساختار آنتن خارجی آن بدون تغییر مانده است. با این حال چگونگی کارکرد آنها کمی ‌متحول شده است.

سیستم آنتن آیفون

4S بهبود یافته است و حالا این گوشی می‌تواند هوشمندانه و در لحظه، بین آنتن‌های خارجی یکی را انتخاب کند، حتی وقتی شما با تلفن خود مشغول مکالمه هستید. آیا این امر باعث می‌شود دیگر حرفی از قطعی ارتباط‌ها در آیفون به میان نیاید؟ فعلا نمی‌توانیم راجع به این موضوع نظر قطعی بدهیم و باید کمی‌صبر کنیم تا کاربران این گوشی بیشتر شوند و ببینیم آیا باز هم این مشکل وجود دارد یا خیر ( همان طور که مشکل آنتن آیفون 4 تا روزها بعد از به بازار آمدن آن آشکار نشده بود.) اما با مقایسه آیفون 4S و آیفون 4 مشاهده کردیم که نمایشگر آنتن 4S همواره یک واحد از آیفون 4 بیشتر است و در ارتباط‌های 3G نسبت به آیفون 4 بهتر عمل می‌کند.

تغییرات سخت‌افزاری آیفون به اینجا ختم نمی‌شود. در واقع اپل تا حد زیادی سخت‌افزار آیفون 4 را دستخوش تغییر کرده که بزرگ‌ترین آنها پردازشگر دو هسته‌ای جدید اپل،

A5 است. با این که این چیپ همان پردازشگری است که در آیپد 2 استفاده شده است، اما ( با این‌که اپل اعلام نکرده است) این پردازشگر در آیفون 4S با سرعت 800 مگاهرتز کار می‌کند. متأسفانه مقدار رم تغییری نکرده و همان 512 مگابایت باقی مانده است، اما مقدار بیشینه حافظه افزایش یافته و مانند آیپاد تاچ به 64 گیگابایت رسیده است.

صفحه نمایش آیفون

4S، همان صفحه 5/3 اینچی با وضوح 960x640 است که در آیفون 4 استفاده شده و این صفحه نمایش هنوز یکی از بهترین‌هاست، اما با پیشرفت فناوری در زمینه صفحه نمایش گوشی‌های موبایل، این صفحه نمایش قدرت قبلی خود را در مقایسه با آنها از دست داده است. گوشی‌های هوشمند نسبت به سال 2010 بزرگ‌تر شده‌اند و حالا صفحه 5/3 اینچی جزو صفحه‌های نسبتا کوچک به حساب می‌آید. البته این نظر کاملا سلیقه‌ای بوده و ممکن است شما با صفحه‌های بزرگ‌تر راحت نباشید، اما اگر تا به حال با صفحه‌هایی در اندازه 2/4 کار کرده اید، این صفحه نمایش ممکن است برای شما کافی نباشد.

نرم‌افزار (Siri)

سرانجام آخرین نسخه سیستم‌عامل نیز به دست کاربران مشتاق اپل رسید. این نسخه که

iOS 5 نام دارد، با تغییراتی که در آن به وجود آمده توانست غبار از نسل‌های قبلی iOS بزداید. این سیستم‌عامل نسبت به نسخه‌های قبلی خود تغییرات زیادی کرده است که بررسی کامل و موشکافانه آنها در این مقاله جای نمی‌گیرد.

اما ویژگی جدید و خاص این سیستم‌عامل که نمی‌توان از آن گذشت، نرم‌افزار Siri است. این نرم‌افزار نمونه تکامل یافته نرم‌افزار Siri Virtual Assistant است که در ادامه پروژه CALO سازمان DARPA به وجود آمد. اپل آن را اوایل 2010 خرید و حالا این نرم‌افزار در دل iOS وجود دارد. نکته جالب این است که Siri تنها در آیفون

4S وجود دارد و بقیه دستگاه‌هایی که از iOS 5 استفاده می‌کنند از این نرم‌افزار بی‌نصیبند. ممکن است این فقدان به دلیل این باشد که این نرم‌افزار برای تشخیص صدا نیاز به پردازش زیادی دارد، اما نیاز این نرم‌افزار به ارتباط مداوم ممکن است به این دلیل باشد که این پردازش سنگین در سرورها و دیتا سنتر‌های قدرتمند اپل صورت می‌گیرد که اگر این گونه باشد، انحصاری کردن این محصول برای آیفون 4S کاری بیهوده است. از سوی دیگر آیپد 2 دارای پردازشگر A5 با سرعت بیشتر نسبت به آیفون 4S است که دوباره ما را به شک می‌اندازد که هدف اپل از این کار چه بوده است.

Siri در واقع منشی و دستیار الکترونیکی شماست و کارهای زیادی می‌تواند انجام دهد که شما را حیرت‌زده می‌کند. این نرم‌افزار می‌تواند برای شما پیامک بفرستد، ایمیل بزند، رستوران پیدا کند، مسیر یک نشانی را تعیین کند و... . البته ممکن است بگویید این کارها را قبلا هم روی دستگاه‌های دیگر می‌توانستیم انجام دهیم، اما Siri به گونه ای طراحی شده که احساس می‌کنید گوشی شما زنده است. برای مثال فرض کنید می‌خواهید به همسر خود بگویید قبل از آمدن به منزل خرید کند. کافی است به Siri بگویید: «به همسر بگو خرید کند» و سیری به همسرتان یک پیامک می‌زند تا به همسرتان یادآوری کند. شاید بگویید Siri از کجا اسم همسرتان را می‌داند؟! برای اولین بار نمی‌داند، ولی از شما می‌پرسد و وقتی شما به او بگویید همسرتان چه کسی است، از آن به بعد اسم او را به خاطر می‌سپارد.

این ویژگی تقریبا همه جا همین طور عمل می‌کند. شما می‌توانید از Siri بخواهید پست الکترونیک شما را چک کند، تقویم را ببیند یا برای جواب دادن یک پیامک بگویید: جواب بده، «سلام». لازم نیست به او بگویید به چه کسی جواب بدهد، چراکه او به خاطر دارد. برای اولین بار در دستگاه‌های الکترونیکی کمتر حس می‌کنید که در حال فرمان دادن به یک ربات هستید و بیشتر حس می‌کنید در حال یک مکالمه عادی هستید یا با منشی خود صحبت می‌کنید. با این حال اگر مایل هستید می‌توانید به آن فرمان بدهید، Siri با این موضوع مشکلی ندارد، اما نقطه قوت Siri این است که شما نیازی ندارید فرمان‌های رایانه‌ای را حفظ کنید تا به Siri دستور دهید یا حداقل این فرمان‌ها نسبت به بقیه دستگاه‌ها مثلا اندروید بسیار کمتر است. برای مثال در اندروید اگر می‌خواهید مسیر منتهی به رستوران خاصی را در گوگل Navigation ببینید باید بگویید : «مسیر‌ها به رستوران ...». اما برای همین کار می‌توانید به شیوه‌های مختلف با Siri صحبت کنید. مثلا بگویید: «مسیرها را به رستوران ... به من نشان بده» یا «چه جوری باید به رستوران ... برم؟» این تفاوت بزرگی به حساب نمی‌آید، اما همین نکات کوچک به شما این حس را می‌دهد که Siri باهوش‌تر و طبیعی‌تر است و با آن احساس راحتی بیشتری دارید، در حالی که در نرم‌افزارهای دیگر شما حس می‌کنید که کار سختی انجام می‌دهید و باید زحمت به خاطر سپردن فرمان‌ها را به خود بدهد.

با این حال این برنامه آنقدرها هم بی سابقه نیست. برنامه‌هایی مانند Vlingo این کار را در محیط‌های دیگر انجام می‌دهند. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که Siri کامل و بی‌نقص نیست و با مقایسه‌ای که بین این نرم‌افزار و نرم‌افزار‌های دیگر در اندروید و ویندوز فون انجام دادیم مشاهده کردیم دقت آنها تقریبا در یک سطح است. نرم‌افزار تشخیص صدای اندروید با این که کار با آن کمی ‌سخت‌تر از Siri است، ولی به همان اندازه دقیق است؛ اما ویندوز فون به این اندازه دقیق نیست و گاهی در جملات پیچیده کلمات را تشخیص نمی‌دهد. اما Siri یک گام بیشتر برداشته است و این فرمان‌ها را در کارهای عادی گوشی اجرا می‌کند و اینجاست که برنامه‌های دیگر را پشت سر می‌گذارد. البته این نرم‌افزار هنوز جای پیشرفت زیادی دارد و با این که تا حد زیادی انتظارات ما را برآورده می‌کند، اما انگار انتظارات ما از تکنولوژی پایان ندارد. برای مثال شما می‌توانید به Siri بگوید رستوران‌های نزدیک شما را نشان دهد و او با کمال میل این کار را انجام می‌دهد، اما نتیجه‌ها را برای شما نمی‌خواند. یک دستیار و منشی خوب باید جواب سوال را برای شما بخواند نه این که آن را روی صفحه نمایش بدهد! اما با این همه Siri نرم‌افزار فوق‌العاده‌ای است و نشان می‌دهد اپل آینده را در این نرم‌افزارها می‌داند و به نظر می‌رسد Siri شروع یک انقلاب بزرگ در این زمینه است و احتمالا بقیه شرکت‌ها را نیز به جنب و جوش می‌اندازد.

امیدواریم نسل‌های بعدی Siri بتوانند به صورت Offline هم کار کنند، چراکه این نرم‌افزار به ارتباط

3G یا Wifi نیاز دارد تا کار کند. حتی فرمان‌های ساده‌ای که قبلا در iOS قابل استفاده بود حالا بدون دسترسی به اینترنت قابل انجام نیستند. همچنین بهتر است حیطه کارش را افزایش دهد و در کشور‌های مختلف هم بتواند مسیر‌ها را تشخیص دهد. در کل اپل گام بسیار خوبی در زمینه تشخیص صدا برداشته است، اما راه زیادی در این مسیر پیش رو دارد.

باتری و عملکرد

در آیفون 4S باتری بزرگ‌تری استفاده شده است، بنابراین مدت بیشتری می‌توان با آن کار کرد. همچنین سخت‌افزار‌های داخلی آن کارکردی بهینه‌تر دارند که به عمر باتری کمک زیادی می‌کنند. اپل گفته است باتری این دستگاه با ارتباط فعال 3G تا 8 ساعت دوام می‌آورد که یک ساعت بیشتر از آیفون 4 است، اما جالب است بدانید مدت زمان آماده به کار از 300 ساعت در آیفون 4 به 200 ساعت در آیفون 4S رسیده است و به نظر می‌رسد این گوشی از خواب زیاد لذت نمی‌برد. ولی بقیه مدت زمان‌های عمر باتری مانند آیفون 4 مانده است. باتری آن در حالت GSM 14 ساعت، پخش ویدئو 10 ساعت و پخش موسیقی 40 ساعت عمر می‌کند.

اگر شما به مدت زمان اهمیت نمی‌دهید و سرعت برای شما مهم تر است، آیفون 4S شما را ناامید نمی‌کند. با توجه به آزمایش‌هایی که روی گوشی‌های مختلف از جمله نسل‌های پیشین آیفون انجام دادیم، آیفون 4S اگر سریع‌ترین نباشد، یکی از آنها محسوب می‌شود و حتی از

Galaxy Tab 10.1 سامسونگ هم سریع‌تر است، اما در مقابل آیپد2 حرفی برای گفتن ندارد.

البته این سرعت زیاد با بازی‌های گرافیک سنگین بیشتر خود را نشان می‌دهد، همان‌گونه که در جشن معرفی این گوشی، گرافیک بالای بازی

Infinity Blade 2 همه را تحت تأثیر قرار داد. از سوی دیگر ابزار‌های ارتباطی نیز در این گوشی پیشرفت زیادی کرده و سرعت انتقال آنها بهبود یافته است. البته نبودن ارتباط LTE کمی‌ناامید کننده است؛ چراکه در حال حاضر بیشتر گوشی‌های هوشمند از این تکنولوژی استفاده می‌کنند و وقت آن است که اپل نیز به این جمع بپیوندد. حذف این تکنولوژی به عمر باتری کمک می‌کند، اما به عنوان نماینده شرکت اپل در دنیای تلفن همراه در این زمینه حرفی برای گفتن ندارد.

دوربین

اپل از وضعیت آیفون 4 در زمینه اشتراک عکس رضایت کامل دارد، چراکه این گوشی در حال حاضر محبوب‌ترین گوشی برای اشتراک عکس در سایت‌هایی مانند Flickr است و حالا اپل یک دوربین بهتر را به این گوشی هدیه داده است تا این عکس‌ها را با کیفیت بیشتری به اشتراک بگذارید. آیفون

4S از یک دوربین 8 مگاپیکسلی استفاده می‌کند که کیفیت بیشتری نسبت به آیفون 4 دارد، اما نکته‌ای که واقعا شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد سرعت اجرای برنامه دوربین و گرفتن اولین عکس است و این تغییر کاملاً محسوس است و بین شات‌های عکس وقفه‌ای مشاهده نمی‌کنید. کیفیت دوربین نیز بهبود یافته است و می‌توانید با این دوربین با سرعت و کیفیت بالا عکس‌های زیادی بگیرید و در واقع یکی از بهترین دوربین‌هایی است که روی یک گوشی هوشمند می‌توانید پیدا کنید.

کیفیت ویدئو نیز یکی از بهترین‌هاست. دوربین این گوشی می‌تواند با وضوح 1080 پیکسل فیلم بگیرد و تصویر آن واضح و روشن است و فوکوس آن بخوبی و بدون نقص کار می‌کند.

در کل پیشرفت‌ها و بهبودهای دوربین آن کاملا محسوس است، اما هنوز یک اشکال در دوربین آن وجود دارد و آن مکان روی گوشی است. دوربین در آیفون بیش از حد به لبه گوشی نزدیک است که بعضی وقت‌ها ممکن است سایه‌ای از انگشت روی عکس بیفتد.

نتیجه

این آیفون بهترین گوشی تولید‌شده توسط اپل است. در واقع این گوشی همان آیفون 4 است که تقویت شده و وزن آن تغییر چندانی نکرده است، اما سوال اصلی این است که آیا این بهترین گوشی بازار است یا نه و آیا ارزش هزینه اضافی را دارد؟

اگر شما از طرفداران iOS و اپل هستید و برنامه‌های زیادی برای این گوشی دارید، آیفون

4S انتخاب خوبی برای شماست. اما اگر تا به حال از اندروید یا ویندوز فون استفاده می‌کردید، این گوشی ممکن است با سلیقه شما سازگاری نداشته باشد. در کل این گوشی یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند موجود در بازار است و مطمئنا کاربران خود را راضی نگه می‌دارد.

 


[ شنبه 90/8/14 ] [ 3:12 صبح ] [ بابک باباپور ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

هر چی که بخوای از عکس، داستان، ترفند مو بایل و کامپیوتر،ترفند ایرانسل،بازی،دانلود فیلم و آهنگ، اس ام اس و ....
موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 206
بازدید دیروز: 26
کل بازدیدها: 925263